Túl magas a fűtésszámla? Süvít a szél, akkor is, ha zárva vannak az ablakok, a csekkeken lévő tételekből pedig lassan már egy másik lakás ára is összejönne? Számos oka lehet annak, ha az indokoltnál vaskosabb összeg szerepel a számlán, de az SZ-PLAST Ablak szakértői szerint a leggyakoribb az, hogy a nyílászárók nem igazán felelnek meg a mai hőszigetelési elvárásoknak. Egyszerűbben fogalmazva, elavultak, vagy nem megfelelő minőségűek, így a meleg kiszökik, a hideg pedig váratlan vendégként toppan be rajtuk keresztül.

INNEN FOGOD TUDNI, HOGY BAJ VAN A NYÍLÁSZÁRÓIDDAL

Van egy nagyon egyszerű módja annak, hogy észrevegyük, ha az ajtóink, ablakaink nem a legjobbak: ha a közelükbe megyünk, érezhetően hidegebb lesz. Ez csalhatatlan jele annak, hogy az adott nyílászáró bizony beengedi a hideget, így sokkal több energiába kerül felfűteni ugyanazt a helyiséget, ez pedig igencsak meglátszik a számlán.

A megoldás egyértelmű: a nyílászáróidat le kell cserélni olyanokra, amelyeknek jobb a hőszigetelő képessége.

Rendben, tudjuk, a nyílászárók cseréje általában nem olcsó mulatság (bár erre is van egy klassz tippünk, görgess lentebb), ráadásul jár némi kellemetlenséggel, munkával, kosszal. Éppen ezért, nehezen szánják rá magukat az emberek. Pedig miután megtetted, gyorsan rájössz, hogy a rászánt összeg hamar – akár egy éven belül is – megtérül, és minden fáradságot, takarítást megérnek az új ajtók és ablakok. Pláne, ha profi csapattal dolgoztatsz, akik igényes munkát végezve nem hagynak maguk után apokaliptikus állapotokat.

AZT MONDOD, SOKBA KERÜL A NYÍLÁSZÁRÓCSERE? NEM FELTÉTLENÜL: VAN KÉT REMEK TIPPÜNK

Tegyük fel, megvan a probléma forrása, az elhatározás is rendben van, azonban ott van az örök probléma: pénz, pénz és pénz. Erre is van megoldás, rögtön kettő, egy helyen:

– az egyik az otthonfelújítási támogatás, amelynek keretein belül a magyar állam kifizeti a nyílászáród költségeinek 50%-át,

– a másik pedig egy meglepetés, tőlünk, Neked: a 2022-re megrendelt nyílászárókat – legyen szó ablakról vagy ajtóról – 2021-es árakon fogjuk legyártani.

A meglehetősen baráti ajánlat feltétele mindössze annyi, hogy legkésőbb december 10-ig rendeld meg őket. Szóval, van még rá kereken 10 napod, használd ki okosan, hívd a kollégáinkat a +36 (62) 549-329 számon vagy látogass el bemutatótermünkbe, amely közvetlenül a gyár mellett van, Szegeden, a  Külterület 4. alatt.