0

Termékeink

Prémium nyílászárók, Szegedről, 25 év piacvezető tapasztalattal!

Válaszd ki velünk az ablakot, amelyen keresztül szemlélve egy kicsit mindig szebb lesz a világ; és az ajtót, amely reggelente útnak indít, a nap végén pedig tárt karokkal fogad! Profi szakembereink a legkülönlegesebb kérésednek is eleget tesznek, szegedi gyárunkban pedig a legmodernebb technológiával, megnövelt gyártókapacitással és a legjobb minőségű, magyar és külföldi alapanyagokkal dolgozunk azon, hogy az SZ-PLAST Ablak neve továbbra is egyet jelentsen a szerethető és megfizethető csúcsminőséggel.

A nyílászárók működésének megtekintéséhez kattintson a képekre!

Bukó-toló ajtó


Emelő-toló ajtó

Erkélyajtó


Erkélyajtó szúnyoghálóval


Kétszárnyú ablak vagy erkélyajtó középen nyíló, egyik oldalon buktatható


Kétszárnyú ablak erkélyajtó középen nyíló, mindkét oldalon buktatható

Bukó-nyíló ablak


Redőny


Szúnyogháló

Ajtók

Bukó-nyíló ablak

Kétszárnyú ablak erkélyajtó középen nyíló, mindkét oldalon buktatható

Kétszárnyú ablak vagy erkélyajtó középen nyíló, egyik oldalon buktatható

Kezdjük a legfontosabbal: az első és egyik legfontosabb feladatunk, hogy eldöntsük, milyen működési módra van szükségünk. Olyan alapvető feltételeket kell figyelembe vennünk, mint a nyitási irány (ezt elsősorban a nyílászáró mögött rendelkezésre álló hely határozza meg), a legközelebbi nyílászáró távolsága és természetesen a kényelem. Nyílászáró palettánk széles választékot nyújt abban, hogy kiválaszthasd az igényeidnek leginkább megfelelő ajtókat.

Ablakok

Bukó-nyíló ablak

Kétszárnyú ablak erkélyajtó középen nyíló, mindkét oldalon buktatható

Kétszárnyú ablak vagy erkélyajtó középen nyíló, egyik oldalon buktatható

Észrevehetetlen nyitás, egyben biztonságos, jól szigetelő szerkezet? Pont ilyen egy prémium minőségű, Szegeden gyártott SZ-PLAST ABLAK! Tökéletesen precíz kivitelezés, csúcsminőségű anyagok, 25 év piacvezető szakértelme jellemzi az ablakainkat. Egyedi gyártásunknak köszönhetően végtelen számú variációban készülhetnek az ablakok, melyeknek csak a műszaki paraméterek szabhatnak határt.

Erkély- és teraszajtók

Az erkély- és teraszajtóink előtt nincs lehetetlen: tökéletesen szigetelnek, biztonságosak és szinte észrevehetetlenül működnek. A SZ-PLAST ABLAK megoldásai előtt a felhasznált anyagoknak és a kollégáink egyedülálló szakértelmének köszönhetően mindez természetes. Egyszerű mozgathatóságuk, stabil zárásuk, magas szintű hőszigetelésük lehetővé teszi nagyméretű felületek kialakítását is.


Erkélyajtó

 

 


Erkélyajtó szúnyoghálóval

 

 

Szúnyogháló rendszerekSzúnyogháló

 

 Erkélyajtó szúnyoghálóval

 

 

Az SZ-PLAST ABLAK szúnyogháló rendszereivel nincs több zümmögő, idegesítő kiskrapek a hálószobádban. A nyílászáró vásárlásakor az egyik legfontosabb szempont, hogy az utálatos, hat - és nyolclábú látogatók ne juthassanak be otthonunkba. Ennek megakadályozásához többféle szúnyogháló rendszert ajánlunk az általunk gyártott termékekhez, legyen szó ablakról, erkélyajtóról vagy teraszajtóról.

Redőnyök

Redőny

 

Egy igazán jó redőny a tökéletes pihenés és biztonság záloga. Már a nyílászáró megrendelése előtt érdemes meghatározni, hogy milyen típusú árnyékolástechnikai eszközökkel szeretnénk felruházni otthonunkat. Ehhez több típusú és kialakítású redőny felszerelését tudjuk biztosítani nyílászáróinkhoz, akár színezett kivitelben is, legyen szó kézi vagy akár elektromos működtetésről.

Bejárati ajtók

A bejárati ajtó az otthonod egyik legmeghatározóbb ékköve, egyben a családod biztonságának megingathatatlan őrzője. Kiválasztása esetében az egyik legfontosabb szempont a biztonság és a megjelenés. Többféle különböző biztonsági fokozatú bejárati ajtót gyártunk, különböző
működtetési rendszerekkel. Az ajtó megjelenésében a lehetőségek tárháza
szinte határtalan, mely egyedi igénye és ízlése szerint kerül kialakításra (szín, üveg, díszpanel, minta, stb.).

Kiegészítők

Alumínium redőny

Az alumínium redőnyök magasabb minőséget képviselnek a műanyag redőnyökhöz képest hőszigetelés, biztonság és hosszabb élettartam tekintetében, ezért az ár-érték arányt tekintve a tévhittel ellentétben mindenképpen gazdaságosabbak.

Az okos megoldás tehát a MINŐSÉG választása.

Az épületek legvédtelenebb részei a nyílászárók, nemcsak hőveszteség szempontjából, de vagyonvédelmi szempontból is. Ezért szükség van a komolyabb odafigyelésre. A mai nyílászárók szerkezetileg és felületkezelés tekintetében nagy fejlődésen mentek keresztül, amihez igazodott a modern, fejlett árnyékolástechnika is.

Együtt már képesek kielégíteni a mai kor legkomplexebb igényeit, és a legmagasabb minőségi követelményeket is.

Külső tokos redőny

A külső tokos redőny számtalan helyen alkalmazható. A nyílászáró elé épül, így az épület hőtechnikáját nem rontja. Utólagosan is bárhová beépíthető.

Kész házakra és lakásokra a legtöbb esetben szerelhető nem szükséges semmilyen előkészítés. Utólagosan felszerelhető, meglévő nyílászárókra is, a tok anyaga alumínium, így az időjárás nem károsítja, a lefutósín és a lamellázat is színazonos alumíniumból készül, ezzel garantálva az egységes kinézetet, a belső alkatrészek is könnyítik a működtetést: horganyzott acél tengely és acél csapágy, kézi üzemeltetés: gurtnis, zsinóros, kurblis motoros üzemeltetés: 3,5m2 feletti redőnyméret esetén kötelező alkalmazni szerelőnyílás a külső oldalon, nem igényel falbontást rolós szúnyoghálóval egybeépíthető

Többféle redőnytok forma

1, szögletes tok: 45°-os és 20°-os kialakítással

2, íves formák:

– félköríves – negyed köríves – nyomott félköríves Szúnyoghálós redőny A sokak számára igen zavaró rovar- illetve szúnyoginvázió elleni védekezésre került kifejlesztésre az a redőny, melyben külön felgördülő szúnyogháló kapott helyet a redőnytokban, csak kis mértékben növelve annak méretét. Utólagosan is bárhová beépíthető.

Kész házakra és lakásokra a legtöbb esetben szerelhető nem szükséges semmilyen előkészítés utólagosan felszerelhető, meglévő nyílászárókra is, a fentről lefelé működő szúnyogháló egy mozdulattal eltüntethető a redőnytokban a feltekeredő szúnyogháló praktikus a téli időszakban és az ablakok tisztításánál is a tok anyaga alumínium, így az időjárás nem károsítja, a lefutósín és a lamellázat is színazonos alumíniumból készül, ezzel garantálva az egységes kinézetet, a belső alkatrészek is könnyítik a működtetést: horganyzott acél tengely és acél csapágy kézi üzemeltetés: gurtnis, zsinóros, kurblis motoros üzemeltetés: 3,5m2 feletti redőnyméret esetén kötelező alkalmazni szerelőnyílás a külső oldalon, nem igényel falbontást

Vakolható tokos redőny

A sokkal esztétikusabb és praktikusabb vakolható tokos redőny kivitelt érdemes választani minden felújítás és új építésű ház esetén. Felára a külső tokos rendszerhez képest nem számottevő.

újépítésű és felújítandó házak, lakások esetén választható, nyílászáró csere esetén is választható korlátozottan, megfelelő hely kihagyása a redőnytok részére: nyílászáró tokmagasítás vagy lépcsős áthidalás az elrejthető redőnytok esztétikus megjelenést biztosít, egyedi szín- és méretválaszték, a tok anyaga alumínium, így az időjárás nem károsítja, a lefutósín és a lamellázat is szín-azonos alumíniumból készül, ezzel garantálva az egységes kinézetet, a belső alkatrészek is könnyítik a működtetést: horganyzott acél tengely és acél csapágy kézi üzemeltetés: gurtnis, zsinóros, kurblis motoros üzemeltetés: 3,5m2 feletti redőnyméret esetén kötelező alkalmazni Mini Quick feltolásgátló rendszerrel MABISZ tanusítvány rolós szúnyoghálóval egybeépíthető egy fény- és hőmérséklet-szabályzóval azt is beállíthatjuk, hogy hány Celsius foknál zárjanak / nyissanak a redőnyök ha elutazunk, a programóra segítségével egy jelenlét-szimulációt tudunk beállítani, mely úgy működteti a redőny(öke)t, mintha otthon lennénk

Motoros redőny

A motoros redőny előnyei

nyári melegben egy un.programóra segítségével a beállított redőnyök leereszkednek, ezáltal nem melegszik fel a lakás, nem kell a klímát bekapcsolni, télen nem engedi ki a meleget, és ezzel a környezetünket is kíméljük, plusz saját hatáskörben rezsit csökkentünk Egy fény- és hőmérséklet szabályozóval azt is beállíthatjuk hány celsius foknál zárjanak/nyissanak a redőnyök télen sötétedéskor automatikusan leeresztett redőnyökkel csökkenthető a fűtés számla egyenként vagy csoportosan is vezérelhetők a redőnyök, de akár egy gombnyomásra lezárható az egész ház ha elutazunk a programóra segítségével egy jelenlét szimulációt tudunk beállítani, mintha otthon lennénk ... rádiós rendszernél a riasztóval összehangolható, ami még biztonságosabbá teszi az otthonunkat Biztonsági alumínium redőny Teljeskörű védelmet nyújtanak az illetéktelen behatolás és a szélsőséges időjárás ellen. Ez a német szakmai újdonság a kisméretű redőnytokja miatt még elegáns biztonsági megoldást is képvisel a piacon lévő korábbi monstrumok helyett, így lakóépületek és irodák számára egyaránt választható esztétikailag is.

a redőnytok lényegesen kisebb helyet igényel, ezzel számos további előnyt biztosítva ez a piacon elérhető legerősebb síklamellás redőny kétféle egyedi lefutóval speciális arriterezéssel (lefutóban a palást rögzítése) kapható. A képen látható UPH 140-es lefutóval alapáras, a duplakamrás megerősített falú vezetősín feláras. elérhető tömör és perforált lécezéssel is, 4 féle színben, 3 különböző toktípussal mindegyik alkatrésze kiváló minőségű, ennek köszönhetően a termék hosszú élettartamú (15.500 művelettel tesztelve à 42 év!), tartóssága miatt a garanciális szervizelések száma is nulla illetve minimálisra tervezett akár a környezet/homlokzat már meglévő színével összeillő egyedi árnyalatban is kérhető – felárral. A prémium minőség és esztétikus külső megjelenés párosul az Alulux SQompact termékeinél. A síklamellák és megerősített lefutók ellenállnak akár egy kőtörő kalapács ütéseinek, és a rendkívül viszontagságos időjárásnak is.

A SQompact redőnyök és garázskapuk nem feszíthetőek fel emelőrúddal sem. Alapárban fali kapcsolós Somfy motorizációval kalkulálva, de kérhető rádiós, távirányítós kivitelben is.

PRIX redőnyszekrény

A Prix redőnyszekrények mind új, mind régi épületekbe egyaránt beépíthetők, és bármilyen építészeti stílushoz gond nélkül hozzáilleszthetők.

A régi redőnyök azért nem védtek kellően a hideg ellen, mert a redőnyszekrények belső, helyiség felőli oldalán lévő vékony deszkából készült, redőnyszekrény ajtaja nem volt hőszigetelve.

A Prix redőnyszekrényeket ennek a kiküszöbölésére fejlesztették ki.

Új épületeknél az ablak feletti szemöldök részbe illetve régi házaknál a meglévő redőnyszekrények helyére lehet beépíteni. A körben hőszigetelt szerkezetben lévő boltíves térbe tekeredik fel a redőny, amihez a későbbiekben alulról, a szobából lehet hozzáférni. Az alsó síkban lévő előre felületkezelt vagy tapétázható takaróelem egyszerűen kinyitható, és mivel hőszigetelt, elmarad a kedvezőtlen hőhídhatás.

A redőnyszekrény kettősfalú, merev szerkezetből készül. A külső, vakolható burkolóanyag mögött keményhablemez garantálja a hatékony hőszigetelést, melyet a PRIX 0,6 W/m2K-s „U"-értékével eredményez. A redőnyök kényes pontja a heveder bevezetőnyílása, de itt az is megfelelően kialakított: cserélhető tömítő szőrkefe akadályozza meg a meleg levegő eltávozását. A redőnytér és a fűtött belsőtér hőkiegyenlítése által okozott páralecsapódás miatt fontos az alsó zárófedél kétoldalú vízzáró felületkezelése. Említésre méltó a könnyen nyitható, ill. visszapattintható T-profil, mely a belső vakolósínbe zárul, és különlegesség a hőék, ami az elhagyhatatlan nyitási rést is tökéletesen szigeteli. A két alsó zárósínelem merev alumíniumprofilból készül, amelyek a külső és belső vakolásnak szolgálnak lezárásként és vezetőélként.

Fényredőny

Nappal árnyékoló, éjszaka hagyományos külső tokos redőny így teremtve meg a tökéletes harmóniát nyújt a két különböző igényű termék között. A legújabb fejlesztésű redőny, mely egyben nyújt megoldást fényre és árnyékra. A redőny leengedett, de nyitott állásnál nagy mennyiségben ereszti át a fényt, megfelelő szellőzést biztosít, de mégis kellemes árnyékolt környezetet ad. Teljesen leengedve sötétít, véd a tűző nap káros sugaraitól és a kíváncsiskodó tekintetektől.

kész házakra és új lakásokra a egyaránt szerelhető, lamellái masszív, duplafalú alumínium profilból készülnek, fény- és légáteresztő csíkkal amikor a nap állása eléri a 23°-os szöget, a lamellák már megfelelő árnyékot nyújtanak, de a fényt továbbra is beengedik és biztosítják a kilátást. árnyékoló funkcióban történő használat esetén a redőnypalást 20%-ban engedi át a fényt, választható színek: ezüst-metál, fehér, barna, csak motorosan működtethető, mert súlya 6,5kg/m2 legnagyobb magasság: 2,40m, legnagyobb m2 felület: 6,0m2, a tok anyaga alumínium, így az időjárás nem károsítja, a lefutósín és a lamellázat is szín-azonos alumíniumból készül, ezzel garantálva az egységes kinézetet.