Széles körű nemzetközi összefogást indított a szegedi SZ-PLAST Ablak német partnere, a világhírű Kömmerling és Schüho nyílászárókat gyártó osztrák Profine. Mint a szegedi vállalat ügyvezetője, Lukács Loránd megkeresésünkre elmondta, számára egyértelmű volt, hogy a régió piacvezető ajtó-ablakgyártó cégeként részt vesznek a kezdeményezésben.

“Tekintettel az ukrán lakosság drámai helyzetére, úgy döntöttünk, hogy a KÖMMERLING Jobb Világ Alapítvánnyal humanitárius adománygyűjtő kampányt indítunk, és ezzel egyidejűleg, mint vállalkozás a természetbeni adományok szállítását is elvégezzük” – írta körlevelében Dr. Peter Mrosik, az osztrák Profine Group vezérigazgatója. A szegedi SZ-PLAST Ablak nemzetközi partnere azért is különleges kötelezettségként tekint az ukrán helyzetre, mert az országban saját üzemük van, így közvetlenül, a saját kollégáik mindennapjait változtatta meg a múlt csütörtökön kitört orosz-ukrán háborús konfliktus. Mint a közleményből kiderül, éppen ezért az országba és az érintett lakosság közvetlen eléréshez is megvannak a profi logisztikai előfeltételeik.

A profine 150 000 Euróval vesz részt a humanitárius adománygyűjtő kampányban, a cél, hogy időben és célzottan megvásárolhassák azokat az árukat, amelyek az ott lévő munkavállalóik szerint a legsürgősebbek – mint például gyógyszerek, élelmiszerek, higiéniai termékek, ruházat és egyéb mindennapi szükséglet a háborús övezetben.

Az osztrák világcég kiemelt hazai partnereként a szegedi SZ-PLAST Ablak az elsők között csatlakozott a karitatív akcióhoz, Lukács Loránd ügyvezető azt nyilatkozta megkeresésünkre,  hogy a régió piacvezető nyílászáró-gyártó vállalataként kötelességüknek érzik, hogy kezet nyújtsanak a háborúban szenvedőknek, egyben további összefogásra, segítségnyújtásra ösztönözzék a többi szegedi céget. Mint mondta, szegediként büszke arra a sokrétű, szolidáris megmozdulásra, amely a város lakóit jellemezte az elmúlt egy hétben. “Szeged csodálatos, nagyon büszkék vagyunk a sok-sok segítőkész lakójára” – magyarázta a vállalat ügyvezetője. A Béketelepen működő gyár kiemelkedően aktív a bajban, mint Lukács Lorándtól megtudtuk, a napokban a kormányzat által szervezett adománygyűjtő akcióban is részt vettek.

(via Szeged365)