Érkezik az SZ-PLAST Rezsikommandó blog e heti különkiadása, egy olyan témában, amely rendkívül fontos, ha még 2022-ben nyílászárót cserélnél… de akkor is, ha mindezt 2023-ban ejtenéd meg!

Már csak két hónapig, 2022 végéig van lehetőség pályázni a 3 millió forintos vissza nem térítendő otthonfelújítási támogatásra. Benyújtani a felújítás megvalósítása után lehet. Az otthonfelújítási/lakásfelújítási dotáció egy maximum 3 millió forint összegű vissza nem térítendő állami támogatás, ami a lakóhelyül szolgáló ingatlan felújítási, korszerűsítési munkálataira igényelhető. Aki most kap csak észbe, annak nagyon kell sietnie, hiszen a támogatás 2022. december végéig igényelhető, vagyis legkésőbb eddig kell az igényléshez szükséges dokumentumokat postára adni, személyesen leadni valamelyik kormányablakban, de lehetőség van a Magyar Államkincsár által üzemeltetett elektronikus felületen is feltölteni azt. Azonban az esetlegesen szükséges hiánypótlás nem számít bele a határidőbe, tehát ezt 2023-ban is be lehet nyújtani.

A rendelkezésre álló két hónap ellenére a határidő rendkívül szűkös, ugyanis aki most kezdene hozzá, annak szabad kapacitású szakembert szükséges keresnie, és persze a munkálatok elvégzésére is kell számolni valamennyi időt. Nehézséget jelent, hogy a támogatás utófinanszírozás, azaz a Magyar Államkincstár a benyújtott és elfogadott számlák alapján utalja el a megállapított összeget. Akinek az anyagi helyzete nem teszi lehetővé a felújítási összeg előfinanszírozását, annak az államilag támogatott otthonfelújítási jelzáloghitel nyújthat segítséget, amelynek a kamata fix 3 százalék, a támogatási összeg pedig automatikusan csökkenti a tartozást.
A Bankmonitor kommünikéje azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a jelzáloghitel esetén átlagosan 1-1,5 hónap átfutási idővel lehet számolni. A különböző pénzintézeteknél elérhető egyéb kölcsönök is megoldást jelenthetnek.

FONTOS!
Még belefér az ablakcsere a határidőbe!


Akár 40 százalékkal csökkenhet a fűtési költség ablakcserével, a beruházás összege ráadásul sokak számára még az idén megfelezhető!

Segítsünk az adminisztrációban?
Keresd profi szakértőinket:

SZ-PLAST Ablak™ – a mi ablakunk!
Online info: www.sz-plastablak.hu
Bemutatótermünk: Szeged, Külterület 4.
Info vonal: +36 (62) 549-329