A fináléban vagyunk az Otthonfelújítási Támogatások ügyében, rengeteg kérdés fut be hozzánk nap mint nap, mi pedig – folytatva a két héttel ezelőtti SZ-PLAST Ablak blogposztot – igyekszünk válaszolni az utóbbi időben feltett leggyakoribb kérdéseitekre.

Lakásfelújítási lázban ég az ország, tömegek igyekeznek az utolsó pillanatban kihasználni az állami ingyenmilliókat. Érthető, hiszen év végéig igényelhető az otthonfelújítási támogatás, aminél a költségek felét, akár hárommillió forintot utólag megtéríthet az állam.

Aki most kap csak észbe, annak nagyon kell sietnie, hiszen a támogatás 2022. december végéig igényelhető, vagyis legkésőbb eddig kell az igényléshez szükséges dokumentumokat postára adni, személyesen leadni valamelyik kormányablakban, de lehetőség van a Magyar Államkincsár által üzemeltetett elektronikus felületen is feltölteni azt. Az esetlegesen szükséges hiánypótlás azonban nem számít bele a határidőbe, tehát azt 2023-ban is be lehet nyújtani.

A rendelkezésre álló másfél hónap ellenére a határidő rendkívül szűkös, ugyanis aki most kezdene hozzá, annak szabad kapacitású szakembert szükséges keresnie, és persze a munkálatok elvégzésére is kell számolni valamennyi időt. Nehézséget jelent, hogy a támogatás utófinanszírozás, azaz a Magyar Államkincstár a benyújtott és elfogadott számlák alapján utalja el a megállapított összeget. Akinek az anyagi helyzete nem teszi lehetővé a felújítási összeg előfinanszírozását, annak az államilag támogatott otthonfelújítási jelzáloghitel nyújthat segítséget, amelynek a kamata fix 3 százalék, a támogatási összeg pedig automatikusan csökkenti a tartozást.

Nyílászárót cserélnél, mielőbb?
Új ajtóval-ablakkal csökkentenéd a rezsiszámlád?
Nem tudod, hogyan fogj neki a támogatás lehívásához?

Keress bennünket, segítünk!

SZ-PLAST Ablak™ – a mi ablakunk!
Online info: www.sz-plastablak.hu
Bemutatótermünk: Szeged, Külterület 4.
Info vonal: +36 (62) 549-329