Ezeket a nyílászárókat bizony a szegedi gyerekek egészségéért gyártottuk! Hamarosan elkészül az ország legkorszerűbb gyermekpszichiátriai centruma, öröm, hogy cégünk is részt vehetett a projektben. 

Fináléban az ország legkorszerűbb gyermekpszichiátriai centruma, a projekt 2,2 milliárd forintból, uniós támogatással épül fel a Szegedi Tudományegyetem gyermekgyógyászati klinikájának Tisza-parti főépületéhez kapcsolódva, a Dél-Konstrukt Zrt. kivitelezésében.

Korábban Fendler Judit, az intézmény kancellárja azt nyilatkozta, a gyermekgyógyászati ellátás fejlesztése rendkívül fontos az egyetem számára. Az ellátások egy része ugyanazokban az épületekben folyik, amelyeket Klebelsberg Kunó megálmodott az egyetem Szegedre érkezése után, az 1920-as évek végén.

Az ötszintes, 2500 négyzetméteres épület alagsorában kapnak helyet a járóbeteg-szakellátó és gondozó egységek, valamint egyes kezelőhelyiségek. A földszinten alakítják ki az orvosi és nővérszobákat, a tornatermet, a csoportszobákat és a foglalkoztatókat.

Az első és a második emeleten kapnak helyet az összesen 38 páciens elhelyezésére alkalmas gyermek- és ifjúsági kórtermek, köztük azok is, amelyekben a magas biztonsági kockázatú, drog-, illetve alkoholbetegek ellátása folyik majd. A harmadik emeleten pedig az orvosképzést szolgáló szemináriumi szobát és a gépészeti felépítményeket helyezik el. A beruházás megteremti a feltételeket ahhoz, hogy kiszolgálják a gyermekkori mentális betegségek terápiája iránti egyre növekvő igényt. Ugyanis a pandémia kezdete óta egyre több olyan gyermekpszichiátriai kórképpel találkoznak, amely a bezártság következményeként alakul ki, mint például különböző evészavarok.

A gyermekpszichiátriai centrum létrejötte lehetővé teszi a családtagok bevonását a terápiába, amihez a jelenlegi körülmények között nincsenek meg a feltételek.

Az épület nyílászáróiról az SZ-PLAST Ablak gondoskodott.